Škrečok polný

21. června 2008 v 11:07 | Monika |  Škrečky
Tento hlodavec žijúci vo voľnej prírode dosahuje 20-35 cm a aj s jeho váhou 200-500 gramov o ňom môžeme povedať, že patrí medzi najväčšie hlodavce. Charakteristické je preň pestré sfarbenie.
Koncom augusta upadajú divo žijúce škrečky do zimného spánku, ktorý je však prerušovaný, aby sa mohli najesť zo svojich zásob. Napriek nim však škrečok cez zimu stráca asi tretinu svojej celkovej hmotnosti.
Samičke sa rodí 4 - 12 mláďat, no tento počet veľmi rýchlo klesá. Aj preto je škrečok poľný vyhlásený za chránený druh.
 


Anketa

Máte radi škrečky ?

Áno...sú zlaté 66.7% (98)
Ujdu... =))) 21.8% (32)
Ne...fúúúj 11.6% (17)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama